Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Fruškogorski manastiri & Sremski Karlovci

Na samo pola sata vožnje od Novog Sada nalazi se Fruška Gora – usamljena panonska lepotica i dragulj Panonske ravnice. Ova ostrvska planina, u okviru koje je 1960. godine osnovan prvi nacionalni park u Srbiji, svojim prirodnim bogatstvom i bogatom kulturnom baštinom iz godine u godinu privlači sve više turista i ljubitelja prirode. Najviši vrh Fruške Gore je Crveni Čot (539 m). Manastir Novo Hopovo 15. vek (muški manastir) jedan je od najznačajnijih sakralnih građevina na ovim prostorima. Manastirska crkva, posvećena Svetom Nikoli, sa sve četiri strane okružena je manastirskim konacima. Od obnavljanja Pećke patrijaršije 1554. godine, Hopovo je bio druga rezidencija beogradsko-sremskog mitropolita. U 16. veku, ovde su prenete mošti svetog Teodora Tirona. Dimitrije Obradović se zamonašio u ovom manastiru i dobio ime Dositej. Manastir Grgeteg 15. vek (ženski manastir) sa hramom Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja po predanju je podigao Vuk Branković (Zmaj Ognjeni Vuk) za svog slepog oca  Grgura Brankovića (monaha Germana). Današnji ikonostas je delo čuvenog srpskog slikara Uroša Predića. Manastir Krušedol je zadužbina despotske porodice Branković i nalazi se nadomak istoimenog sela. Sazidan je u periodu između 1509. i 1514. godine. Ono što je za srednjovekovnu Srbiju bio manastir Studenica, to je za Srbe u Podunavlju bio manastir Krušedol ili ,,druga Studenica“. Sremski Karlovci - ovo pitomo vinogradarsko naselje smešteno je između zelenih obronaka Fruške Gore i lepog plavog Dunava. Tokom svoje burne istorije, gradić je potpadao pod vlast mnogih naroda koji su ostavili poneki trag iz svoje kulture i tradicije za buduće generacije koje dolaze.

FRUŠKOGORSKI MANASTIRI
& SREMSKI KARLOVCI, NOVI SAD

USKORO

PROGRAM PUTOVANJA-PREDUGOVORNO OBAVEŠTENJE:  

Sastanak putnika u 07.30h ispred agencije Banat Tours (Dr. Zorana Đinđića 19, Kikinda). Polazak u 08.00h.
(Agencija šalje SMS obaveštenje sa informacijama o polasku dan pre putovanja. Ukoliko ne dobijete poruku do 15h, molimo Vas da kontaktirate agenciju).Nastavak vožnje preko Bašaida, Melenaca, Zrenjanina, Novog Sada i Iriškog venca do Fruške Gore. Obilazak manastira Novo Hopovo, Grgeteg i Krušedol uz upoznavanje sa istorijatom, arhitekturom i fresko-slikarstvom svakog verskog objekta. Slobodno vreme za individualni obilazak, kupovinu suvenira ili fotografisanje (pitati za blagoslov). Nastavak vožnje prema Sremskim Karlovcima. Dolazak u Sremske Karlovce i odlazak u pešačko razgledanje grada sa vodičem (nije predviđen ulazak u objekte): Bogoslovija, Patrijaršijski dvor, Česma četiri lava, Saborna crkva, Rimokatolička crkva, Karlovačka gimnazija,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja do Novog Sada. Po dolasku sledi pešačka tura sa vodičem: Dunavski park i Dunavska ulica, Gradska biblioteka, Vladičanski dvor, Saborna crkva, Spomenik Jovanu Jovanoviću Zmaju, Zmaj Jovina ulica, Rimokatolička crkva imena Marijinog, Trg slobode, Gradska kuća, Hotel Vojvodina, Srpsko narodno pozorište... Slobodno vreme do polaska za Kikindu. Planirano vreme polaska za Kikindu je oko 19h (podložno promeni) sa dogovorenog mesta. Dolazak u Kikindu u večernjim časovima u zavisnosti od uslova na putu. KRAJ PROGRAMA!

CENA ARANŽMANA: 1.690 dinara po osobi

-CENA ARANŽMANA OBUHVATA: prevoz autobusom turističke klase (AC, audio-video oprema) na navedenim relacijama, predstavnik agencije/pratilac-vodič, obilaske prema programu, troškove organizacije i realizacije putovanja.                                                                   

-CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: individualne troškove.                                

-USLOVI, NAČIN PLAĆANJA I ROK ZA PRIJAVE: prilikom rezervacije uplaćuje se 50% od ukupne cene aranžmana dok se ostatak sume isplaćuje 15 dana pre polaska na put. Mogućnost plaćanja gotovinom, čekovima građana ili uplatom na tekući račun agencije uz prethodno dobijene instrukcije; krajnji rok za prijavu je 7 dana pre putovanja ili do popune mesta. Prijave učinjene telefonskim putem, mejlom ili na neki drugi sličan način nisu obavezujuće za agenciju u smislu čuvanja mesta ukoliko za istu nije uplaćena akontacija ili potpisan ugovor o putovanju. Prijava je potvrđena onog trenutka kada se potpiše ugovor o putovanju i uplati akontacija u skladu sa uslovima navedenim u programu putovanja  

-DOPLATA ZA BIRANJE SEDIŠTA U AUTOBUSU - 1.000,00 rsd                      

Opšte napomene:                                                                                                                                                                                                  

-Proveriti 1 dan pre putovanja tačno vreme i mesto polaska. Agencija šalje SMS obaveštenje sa informacijama o polasku 1 dan pre putovanja. Ukoliko ne dobijete poruku do 15h, molimo Vas da kontaktirate agenciju; Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, gužve u gradu i lokalitetima,...); Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda izvođenja pojedinih sadržaja u programu; Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja; Tokom putovanja predviđene su pauze radi odmora posle 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta; Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.                                                                                        

-Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizacije izleta.

 

U skladu sa članom 79. Zakona o turizmu (’’Sl. glasnik RS”, br. 17/2019) za izlet nije obezbeđena zaštita u vidu garancije putovanja.  Osoba zadužena za prijem reklamacija je Snežana Markov; Dr. Zorana Đinđića 19, Kikinda; tel. 0230/422-100; mejl: reklamacije@banattours.co.rs; Prigovor se dostavlja agenciji u roku od 15 dana od dana povratka sa putovanja, odnosno u roku od 30 dana od dana nastanka nepravilnosti.

-OVAJ PROGRAM PREDSTAVLJA PREDUGOVORNO OBAVEŠTENJE-
Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove organizacije izleta
Program je rađen na bazi od minimum 40 punoplatežnih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo da koriguje cenu ili otkaže putovanje 5 dana pre otpočinjanja aranžmana.
Organizator izleta je TA ,,Banat Tours” d.o.o,
MB: 20120819; Trg srpskih dobrovoljaca 16, Kikinda      
SREĆAN PUT I UDOBNO PUTOVANJE ŽELI VAM AGENCIJA ,,BANAT TOURS”
Program 05/22 sa Cenovnikom br.1  od  22.03.2022.
SRB-Fruškogorski manastiri, jednodnevni izlet