Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 KRUPAJSKO VRELO, izlet

U HOMOLJSKOM KRAJU
BANJA ŽDRELO - MANASTIR GORNJAK - VRELO MLAVE I KRUPAJSKO VRELO

01.06.2024. subota

Homolje predstavlja geografsku oblast istočne Srbije koja je sa svih strana ograničena planinskim masivima. Jedan od simbola Homolja su i istoimene Homoljske planine prikrivene velom tajne i mistike. Zakoračićemo u čudesnu bajku istorije punu mističnih priča i tradicionalnih običaja. Posmatraćemo netaknutu i divlju prirodu ovog kraja i steći utisak da je vreme na trenutak stalo. Nemojte nam verovati na reč već krenite sa nama u ovu avanturu i uverite se sami...

Galerija...

PROGRAM PUTOVANJA-PREDUGOVORNO OBAVEŠTENJE:                                 Program 07/2024 sa cenovnikom br. 1 od 22.04.2024.

Sastanak putnika u 05.30h ispred agencije Banat Tours (Dr. Zorana Đinđića 19, Kikinda).  Polazak u 06.00h.
Agencija šalje SMS obaveštenje sa informacijama o polasku dan pre putovanja. Ukoliko ne dobijete poruku do 15h, molimo Vas da kontaktirate agenciju. Vožnja preko Bašaida, Melenaca, Zrenjanina, Beograda i Požarevca do Banje Ždrelo uz usputne pauze radi odmora po potrebi grupe.Dolazak u Banju Ždrelo u jutarnjim časovima. Pauza za odmor i osveženje. Nastavak putovanja do Manastira Gornjak. Manastir je građen u drugoj polovini 14. veka a kao ktitor ove svetinje navodi se Knez Lazar. Tokom svoje duge istorije, manastir Gornjak je delio sudbinu većine srpskih pravoslavnih manastira i trpeo brojna razaranja.  Glavna manastirska crkva posvećena je Vavedenju Presvete Bogorodice i naročito je zanimljiva u arhitektonskom smislu jer je praktično uklesana u stenu. Ovo je ženski manastir u kojem se nalaze mošti monaha Grigorija Sinajita i divlja vinova loza za koju se veruje da leči neplodnost i donosi potomstvo onima koji pojedu zrno grožđa sa nje i očita im se molitva u crkvi. Slobodno vreme. Nastavak vožnje prema Žagubicina čijem obodu se nalazi izvor reke Mlave smešten ispod obronaka planine Beljanice. Vrelo je u obliku amfiteatra sa prečnikom oko 25 metara i dubinom preko 70 metara. Boja vode je smaragdno-zelena zbog same dubine i okolne bujne vegetacije. Slobodno vreme za uživanje u prirodi, šetnju, fotografisanje ili ručak u obližnjem restoranu. Nastavak putovanja prema Krupajskom vrelu koje se nalazi između sela Krupaja i Milanovac. Krupajsko vrelo spada u grupu kraških vrela i mesto je na kome nastaje Krupajska reka koja se kod Krepoljina uliva u reku Mlavu kao njena leva pritoka. Slobodno vreme.Planirano vreme povratka sa Krupajskog vrela je sa dogovorenog mesta u poslepodnevnim časovima (u skladu sa Zakonom o radnom vremenu posade vozila). Dolazak u Kikindu u večernjim časovima u zavisnosti od uslova na putu. Kraj programa!          

 

CENA ARANŽMANA: 3.990,00 DINARA

-CENA ARANŽMANA OBUHVATA: prevoz autobusom turističke klase (AC, audio-video oprema) na navedenim relacijama, predstavnik agencije/pratilac-vodič, obilaske prema programu,troškove organizacije i realizacije izleta.      

-CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: individualne troškove.

POSTOJI MOGUĆNOST ORGANIZOVANJA GRUPNOG RUČKA NA VRELU MLAVE (OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI-PLAĆANJE VODIČU U AUTOBUSU):

1. POSNI MENI: Riblja čorba, Pastrmka na žaru (250 g) sa krompir salatom, hleb. 1.400 RSD

2. MESNI MENI: Pileća čorba, Bečka šnicla (250 g) sa pekarskim krompirom, salata, hleb. 1.400 RSD                                                                                                                                                          
-USLOVI, NAČIN PLAĆANJA I ROK ZA PRIJAVE: prilikom rezervacije uplaćuje se 50% od ukupne cene aranžmana dok se ostatak sume isplaćuje 15 dana pre polaska na put. Mogućnost plaćanja gotovinom ili uplatom na tekući račun agencije uz prethodno dobijene instrukcije; krajnji rok za prijavu je 7 dana pre putovanja ili do popune mesta. Prijave učinjene telefonskim putem, mejlom ili na neki drugi sličan način nisu obavezujuće za agenciju u smislu čuvanja mesta ukoliko za istu nije uplaćena akontacija ili potpisan ugovor o putovanju. Prijava je potvrđena onog trenutka kada se potpiše ugovor o putovanju i uplati akontacija u skladu sa uslovima navedenim u programu putovanja.

-POSEBNE NAPOMENE:Molimo Vas da u manastir ulazite pristojno obučeni i obuveni.                   

Opšte napomene:                                                                                                                                                                                       Proveriti 1 dan pre putovanja tačno vreme i mesto polaska. Agencija šalje SMS obaveštenje sa informacijama o polasku 1 dan pre putovanja. Ukoliko ne dobijete poruku do 15h, molimo Vas da kontaktirate agenciju; Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, gužve u gradu i lokalitetima,...); Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda izvođenja pojedinih sadržaja u programu; Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja; Tokom putovanja predviđene su pauze radi odmora posle 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta; Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizacije izleta.

U skladu sa članom 79. Zakona o turizmu (’’Sl. glasnik RS”, br. 17/2019) za izlet nije obezbeđena zaštita u vidu garancije putovanja.  Osoba zadužena za prijem reklamacija je Snežana Markov; Dr. Zorana Đinđića 19, Kikinda; tel. 0230/422-100; mejl: reklamacije@banattours.co.rs; Prigovor se dostavlja agenciji u roku od 15 dana od dana povratka sa putovanja, odnosno u roku od 30 dana od dana nastanka nepravilnosti.

DOPLATA ZA BIRANJE SEDIŠTA U AUTOBUSU - 1.000,00 rsd.       

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
Program je rađen na bazi od minimum 40 punoplatežnih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika i promena na deviznom tržištu agencija zadržava pravo da koriguje cenu ili otkaže putovanje 2 dana pre otpočinjanja aranžmana.
Organizator izleta je TA ,,Banat Tours” d.o.o, MB: 20120819; Trg srpskih dobrovoljaca 16, Kikinda
 LICENCA OTP 42/2023 B od 02.08.2023.
SREĆAN PUT I UDOBNO PUTOVANJE ŽELI VAM AGENCIJA ,,BANAT TOURS”