Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

BUDIMPEŠTA

Priča o tri grada koji je postao jedan. U starom Budimu Vas dočekuje antička, a u brdovitom delu Budima srednjovekovna atmosfera, a sa druge strane Dunava – ravna Pešta sa najlepšom građevinom grada Parlamentom i širokim bulevarima, među kojima se posebno ističe Andraši bulevar – imitacija pariskih Jelisejskih polja. Predivna u svako doba godine, posebno rascvetana u proleće, mesto je koje se mora videti. Preko 2000 godina istorije i kulturno blago koje su brojne civilizacije ostavile za sobom čine da Budimpešta nikad ne prestaje da fascinira. S druge strane, slikovita Sentandreja – grad istorijski spomenik koji sagradiše srpski trgovci u 18. veku, svojim šarmom i lepotom sigurno Vas neće ostaviti ravnodušnim. Ako svemu ovome dodamo bogatstvo kulturnih događaja, smeštaj u odličnom hotelu i razumne cene, stvoreni su uslovi za Vaš ugodan i raznovrstan doživljaj. Uživajte!                                   

 

Galerija slika...

3 dana / 2 noćenja, autobusom

Mađarska, BUDIMPEŠTA

28.04 - 30.04.2023.

još malo slobodnih mesta

POLASCI IZ:
KIKINDE, ZRENJANINA SRPSKE CRNJE, MOKRINA, ČOKE, SANADA, NOVOG KNEŽEVCA, KANJIŽE, HORGOŠA.

!!!VAŽNO!!! Prijave učinjene telefonskim putem, mejlom, putem društvenih mreža ili na neki drugi sličan način nisu obavezujuće za agenciju u smislu čuvanja mesta ukoliko za istu nije uplaćena akontacija i potpisan ugovor o putovanju.

Prilikom dolaska u agenciju za pravljenje Ugovora o putovanju, molimo Vas da ponesete Vaš pasoš (kopija prve stranice ili uslikano na telefonu). Hvala na razumevanju. :) 

PROGRAM PUTOVANJA-PREDUGOVORNO OBAVEŠTENJE:

1. DAN (PETAK, 28.04.2023.) SRPSKA CRNJA – KIKINDA – BUDIMPEŠTA – KRSTARENJE DUNAVOM (fakultativno)

Sastanak putnika u 02.30h ispred biblioteke u Srpskoj Crnji. Polazak u 03.00h. Vožnja preko Ruskog Sela do Kikinde iz koje je polazak oko 03.30h sa parkinga ispred MAXI-ja.Agencija šalje SMS obaveštenje sa informacijama o polasku dan pre putovanja. Ukoliko ne dobijete poruku do 15h, molimo Vas da kontaktirate agenciju. Nastavak vožnje preko Mokrina, Čoke i Horgoša do graničnog prelaza. Nakon obaveljenih graničnih formalnosti, nastavak vožnje prema Budimpešti uz usputna zaustavljanja radi odmora grupe.Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima.Panoramskorazgledanjegrada(ULAZIUCENU): Trg Heroja (foto-stop) -Andraši bulevar – Opera - Lančani most - Budimsko brdo (1 sat pauze) - crkva Matije Korvina - Ribarska kula. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti a mi vam preporučujemo fakultativni izlet: Vožnja brodom po Dunavu  (cena 15 EUR) na kojem ćete, uz interesantnu priču vodiča i zavodljive taktove valcera, imati priliku da Budimpeštu osmotrite i sa vode. Povratak u hotel puni utisaka. Noćenje.

 

2. DAN (SUBOTA, 29.04.2023.) SENT ANDREJA (fakultativno) – VEČERA U ČARDI (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti a naša preporuka je poludnevni fakultativni izlet za slikovitu Sentandreju (cena 10 EUR) koja je udaljana 20-ak kilometara od Budimpešte... Pešačka tura „srpskim tragom“: Trg Vuka Karadžića - Požarevačka crkva - rodna kuća Jaše Ignjatovića – Glavni trg sa Blagoveštanskom crkvom i čuvenom srpskom školom, Preparandija – Saborna crkva i srpski muzej. Na ovom izletu upoznaćemo se sa istorijom i burnom prošlošću srpskog naroda kao i sa brojnim kulturno- istorijskim spomenicima a na samom kraju izleta, utiske možemo sumirati u nekom od mnogobrojnih kafića ili poslastičarnica. Povratak u hotel. Slobodno vreme.  Kako biste upotpunili doživljaj o ,,Kraljici Dunava“  predlažemo fakultativnu večeru u čardi, uz bogat program (cena 30 EUR = transfer + večera + nacionalni program). Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. DAN (NEDELJA, 30.04.2023.) TROPICARIUM I CAMPONA (fakultativno) – KIKINDA – SRPSKA CRNJA

Doručak. 09:00 Odjava iz hotela. Poludnevni izlet – za čuveni trgovinski centar CAMPONA u čijem sastavu se nalazi TROPICARIUM ( Transfer 5 eur). Ulaznica za Tropicarium oko 9 EUR – ne ulazi u cenu, plaća se na licu mesta. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 14.00h polazak za Srbiju. Dolazak u Srbiju u večernjim satima. Kraj programa.

 

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

28.04 – 30.04.2023.

Htl. ATLANTIC 3*

119 EVRA po osobi

 DEVIZNI DEO IZ TABELE SE PLAĆA U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

1/1 soba – cena aranžmana 190 EUR po osobi – isključivo na upit

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: prevoz turističkim autobusom prosečne udobnosti (klima, audio-video oprema) na navedenim relacijama, dva noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 ili 1/2+1 sobama, panoramsko razgledanje grada, usluge turističkog vodiča/pratioca, usluge organizacije i realizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: fakultativni program/po osobi: (krstarenje brodom – 15€/deca do 12 god. 10€, Campona transfer -5€ – Tropicarium – oko 9€ (zavisi od kursa forinte), večera u čardi – 30€, Sentandreja -10€ / deca do 12g -5€, konzumacija jela i pića u restoranima, putno zdravstveno osiguranje, ulaznice u muzeje i crkve, ekstra hotelski troškovi.

OPIS SMEŠTAJA: HOTEL ATLANTIC 3*ili sličan hotel iste kategorije.

Lokacija: Širi centar, Pešta. Hotel Atlantic je smešten u centru Budimpešte, na svega 10 minuta hoda od Železničke stanice Keleti i stanice metroa na Trgu Blaha Lujze. Sobe su opremljene sa kupatilom, TV-sat, telefon, wi-fi internetom (agencija nije odgovorna za jačinu signala ili eventualni nestanak istog usled tehničkih problema). Web: https://atlantic.worhot.com/   1081 Budapest, Népszínház u 55, Magyarország.


USLOVI, NAČIN PLAĆANJA I ROK ZA PRIJAVE: prilikom rezervacije uplaćuje se minimum 50 EVRA u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije dok se ostatak sume isplaćuje 15 dana pre polaska na put (gotovinom ili uplatom na tekući račun uz prethodno dobijene instrukcije za plaćanje).

VAŽNO: Preporučuje se putnicima sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Zbog pooštrenih uslova ulaska u zemlje EU mađarski organi povremeno proveravaju posedovanje polise putnog zdravstvenog osiguranja.

Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putniku zbog neposedovanja polise putno-zdravstvenog osiguranja bude uskraćeno pravo ulaska u R. Mađarsku.  Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU.

Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume mogu biti vraćeni sa granice. U slučaju velikih poremećaja na monetarnom tržištu,promene cena goriva, drumskih taksi, putarina idr. cena aranžmana podleže promeni.                                                                                                                Agencija zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvidjenog za obilazak i dr.).


Uz ovaj pogram važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Halo Tours.
Program je rađen na bazi od minimum 40 punoplatežnih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo da koriguje cenu ili otkaže putovanje 5 dana pre otpočinjanja aranžmana.
Organizator putovanja je TA HALO TOURS DOO BEOGRAD; MB 17307398; Majke Jevrosime 40, Beograd.
Licenca A kategorije OTP 35/2022.  TA BANAT TOURS DOO KIKINDA nastupa u svojstvu ovlašćenog posrednika-subagenta. Cenovnik broj 1 od 01.03.2023.

 

 

OPŠTE NAPOMENE:

Putnici su dužni da na mestu polaska budu najkasnije 15 minuta pre vremena predviđenog za dolazak autobusa. Svi autobusi su turističke klase, opremljeni klima, video i audio uređajima, sa svom potrebnom tehničkom dokumentacijom o ispunjenosti propisa za prevoz putnika u domaćem i međunarodnom saobraćaju. Agencija ima pravo da na mesto polaska postavi bilo koju vrstu vozila koje je tehnički ispravno i u skladu sa pozitivnim turističkim uzansama (double decker, mini bus, kombi…). Vreme polaska i povratka autobusa u slučaju ne dobijanja SMS obaveštenja, proveriti u agenciji i kod predstavnika dan pre polaska, odnosno povratka, te u slučaju kašnjenja ili ne dolaska putnika na mesto polaska ili povratka autobusa, agencija ne preuzima odgovornost. U autobusu je zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstavaWC nije u upotrebi. U slučaju nepoštovanja ovih odredaba, pratilac grupe će uskratiti dalji prevoz putniku. Bebe i deca do 12 godina moraju imati svoje sedište (ne mogu biti u krilu). Agencija pravi raspored sedenja uzimajući ravnopravno u obzir: starost putnika (stara lica ili porodice sa decom), posebne potrebe putnika, kao i vreme uplate aranžmana. Ukoliko nije izvršena doplata za određenu kategoriju sedišta (po cenovniku), putnik je u obavezi da prihvati bilo koje sedište, koje mu agencija dodeli .Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev  i uplaćuju dodatnih 3000 dinara prilikom prijave za aranžman. Agencija određuje mesta polaska i dolaska autobusa, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršruti u trajanju od 20 – 60 minuta. Uplatom prevoza smatra se da je putnik pročitao navedene napomene i izvode i da  prihvata sve gore navedeno, bez prava na naknadni prigovor i žalbu. Prtljag: Cena prevoza obuhvata i prevoz do dva komada ličnog prtljaga, neophodnog za vreme putovanja. U slučaju većeg broja prtljaga, prevoznik ili Organizator putovanja (u interesu komfora ostalih putnika) neće primiti višak prtljaga, kao ni drugu robu koja nije za ličnu upotrebu. Pisani program:Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Promena cene: Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično (minimum za realizaciju aranžmana je 40 prijavljenih putnika), izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa. Napomena za vizni režim:Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Putne isprave: Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Kategorija smeštaja vila/hotela je kategorisana prema lokalnim kriterijumima zemlje koja se posećuje. Vredne stvari: Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja. Opšti uslovi: Uslovi korišćenja putovanja navedeni su u Opštim uslovima putovanja Halo Tours, licenca A kategorije OTP 35/2022,a usklađeni su sa Zakonom o turizmu Republike Srbije; mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Halo Tours smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.  Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 30 prijavljenih. OSIGURANJE, DEPOZIT I GARANCIJA PUTOVANJA: U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima deposit u visini od 2000 EUR garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 30.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 009/2022 od 04.03.2022. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Bankarska garancija 04777-02-06414 od 30.03.2022. kod UniCredit banke, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa Opštim uslovima  Halo tours doo i Opštim uslovima Yute .